APK keuring bij Garage Ramaker in Hattem

IS UW AUTO TOE AAN EEN NIEUWE APK KEURING?
Dan bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Laat uw auto door ons APK keuren en u kunt weer veilig de weg op. De APK of Algemene Periodieke Keuring bestaat sinds 1981 en is sinds 1985 verplicht voor alle auto’s met een kenteken in Nederland. De APK is bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen door er zeker van te zijn dat alle auto’s die aan het verkeer deelnemen in technisch goede staat zijn.

Wanneer u uw auto bij Garage Ramaker in Hattem APK laat keuren, wordt uw auto door een erkend APK-keurmeester grondig gecheckt op een aantal wettelijk vastgelegde punten. 

 

De APK Keuring voor uw auto kost € 34,95. Deze prijs is inclusief afmeldkosten, roetmeting en BTW.  Onze garage is RDW Erkend. De APK Keuring doen we voor alle merken.

6 redenen om uw auto APK te laten keuren bij Garage Ramaker in Hattem:

  • Garage Ramaker is RDW Erkend
  • No Nonsens
  • Wij werken volgens het boekje
  • Klaar terwijl u wacht
  • Reparatie mogelijk
  • Scherpe prijs van € 34,95

Garage Ramaker in Hattem is RDW Erkend

Een bedrijf met een APK-erkenning mag APK-keuringen uitvoeren. De APK is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Elke APK-keuring moet na afloop worden afgemeld bij de RDW. De RDW houdt toezicht op de erkenninghouder door steekproeven en bedrijfsbezoeken.

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden?

U bent wettelijk verplicht om een APK te laten uitvoeren voor uw personen- of bedrijfsauto. Binnen heel Europa is een APK verplicht.

 

Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personen- en bedrijfsauto’s dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is uw APK verstreken en heeft u uw personen- of bedrijfsauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.

 

Het RDW stuurt 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

 

Uiteraard mag u ons altijd bellen als u wilt weten wat de vervaldata is van de APK, dit kunnen wij gelukkig makkelijk inzien.

 

Check hier uw APK keuringsdatum

Wat zijn de kosten voor een APK Keuring?

Bij garage Ramaker kost de APK € 34,95. Dit is inclusief BTW, afmeldkosten, roetmeting en viergastest. De APK keuring doen wij voor alle merken!

 

 

Maak direct een afspraak

Wat zijn de APK Keuringseisen?

Zoals gezegd zijn er een aantal wettelijk bepaalde APK-keuringseisen waaraan een auto moet voldoen bij de APK keuring. Uw auto zal o.a. op de volgende punten gecontroleerd worden:

 

 

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, ruitenwissers, verlichting en carrosserie
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Registratie: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kilometerstand en de gebruikte brandstof
  • Roetmeting of viergasmeting

Een APK keuring, hoe werkt dat?

Bij de APK keuring van uw auto staat de veiligheid van het voertuig centraal. We controleren de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, verlichting, carrosserie en stuurinrichting. We checken of uw auto wel voldoet aan de milieueisen, controleren het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. We voeren een roetmeting of een viergasmeting uit bij respectievelijk diesel- en benzine- of LPG-auto’s en we controleren de kentekenplaten. 

 

Uiteraard kunt u de APK keuring combineren met een kleine of grote beurt aan uw auto.

Kan een APK keuring ook in combinatie met onderhoud?

Ja, dat kan zeker. Een APK is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt. Daarom adviseren wij om de APK te combineren met een kleine– of grote onderhoudsbeurt. U bespaart daarmee kosten en moeite omdat u slechts één keer onze werkplaats bezoekt.

 

Een ander voordeel van de APK in combinatie met de onderhoudsbeurt is dat uw auto op nog meer (vitale) punten wordt gecontroleerd en in een betere conditie wordt afgeleverd. U kunt daarna weer zorgeloos rijden!

Wat houdt een steekproef in tijdens de APK keuring?

Het kan soms zo zijn dat de APK keuring iets langer duurt dan normaal. Er is ongeveer 3% kans dat uw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan. 

 

Uw auto mag onze vestiging dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om uw zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

nieuwe-land cruiser
Toyota

Nieuwe Toyota Land Cruiser

Wereldpremière volledig nieuwe Toyota Land Cruiser Toyota onthult met trots de geheel nieuwe Land Cruiser, een model dat direct voortbouwt op de oorspronkelijke kwaliteiten die de naam Land Cruiser al meer dan 70 jaar synoniem maken voor kracht en betrouwbaarheid. Johan Ramaker Volledig nieuwe Toyota

Lees verder »
Nieuwe-chr-
Toyota

Nieuwe Toyota C-HR

Wereldpremière volledig nieuwe Toyota C-HR Toyota introduceert de nieuwe generatie Toyota C-HR. Met de looks van een concept car, een eigentijds interieur en de nieuwste hybridetechnologie is de nieuwe Toyota C-HR klaar om het succesverhaal van de auto vervolg te geven. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd

Lees verder »
nieuwe-prius-te-bestellen
Toyota

Toyota start met verkoop nieuwe Prius

Toyota start met voorverkoop nieuwe Prius Plug-in Hybrid Toyota start vandaag met de voorverkoop van de nieuwe Toyota Prius. Met zijn veelgeprezen dynamische design en krachtige plug-in hybride aandrijflijn begint er een nieuw hoofdstuk voor de Toyota Prius. In het derde kwartaal worden de eerste

Lees verder »
corolla-nieuws
Toyota

Tweede aandrijflijn voor Toyota Corolla Cross

Tweede aandrijflijn voor Toyota Corolla Cross Toyota breidt het aanbod van de populaire Corolla Cross verder uit. Naast de bestaande 2.0 High Power Hybrid wordt de SUV nu ook geleverd als 1.8 Hybrid. Vanaf de tweede helft van 2023 staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »
prius-nieuws
Toyota

Wereldpremière vijfde generatie Toyota Prius

Wereldpremière vijfde generatie Toyota Prius: 100% plug-in hybride voor Europa Toyota presenteert het volgende hoofdstuk van de Prius. Vol technische innovaties en met een scherp en opvallend design is de vijfde generatie Toyota Prius nóg efficiënter dan zijn voorgangers. Johan Ramaker Vijfde generatie Prius zet

Lees verder »
corolla-nieuws
Toyota

Toyota Corolla krijgt update voor 2023

Toyota Corolla krijgt update voor 2023: vijfde generatie hybride en nieuw infotainment Toyota geeft de succesvolle Corolla een uitgebreide update. Met een strakker design, een verbeterde digitale gebruikerservaring en de vijfde generatie hybride aandrijflijn krijgt de Toyota Corolla nieuwe aantrekkingskracht. Vanaf het tweede kwartaal van

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.