De Airco Service van Garage Ramaker in Hattem

WAAROM IS DE AIRCO SERVICE VAN GARAGE RAMAKER IN HATTEM MEER DAN ALLEEN EEN CHECK DIE WORDT UITGEVOERD?

 

 Voor Airco Service bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Voor een optimale werking van het aircosysteem adviseren wij u om deze minimaal één keer per jaar te laten controleren en/of onderhouden.

Zodra de zon begint weer te schijnen, en het wordt weer lekker warm! Dan maken we tijdens deze lente/zomerse dagen we weer volop gebruik van onze airco in de auto. 

Door jaarlijks het airco systeem te laten controleren weet u zeker dat uw airco goed werkt.

 

De meeste airco’s werken de eerste twee jaar zonder problemen, daarna moet airconditioning toch echt gecontroleerd worden. Het is beter om de airco ook in de winter regelmatig te laten draaien om afdichtingen soepel te houden. Belangrijk: deze airco beurt zit niet bij uw onderhoudsbeurt in en moet eens in de 4 jaar uitgevoerd worden!

Tijdens een airco check letten wij zorgvuldig op de volgende punten:

de werking van de knopjes

  • wordt de airco koud
  • werking van de ventilator
  • uitstroom temperatuur wordt gemeten
  • controle van vreemde luchtjes in de auto.
  • de staat van de aandrijfriem van de aircocompressor
  • De werking van de koppeling van de aircocompressor

 

De kosten van de airco check zijn €19.95

Hoe goed werkt de airco van uw auto?

Uw airco verliest ongemerkt koudemiddel. Als het niveau van het koudemiddel te laag wordt, kan de compressor vastlopen. Met flinke schade tot gevolg en vaak hoge kosten. Tevens nestelen schimmels en bacteriën zich in de verdamper van de airco, waardoor virussen en stofdeeltjes in de lucht van uw auto om zich heen grijpen. Mensen kunnen daardoor last van hun allergie(ën) krijgen. Daarbovenop kunnen de schimmels en bacteriën een muffe geur in uw auto veroorzaken.

Waarom de verdamper van de airco reinigen?

Aanbevolen in combinatie met de kleine– of grote onderhoudsbeurt (minimaal 1 keer per jaar), of bij klachten over onaangename geuren bij het inschakelen van de airco. Bij het reinigen worden schimmels, sporenelementen en allergene stoffen uit het airco- en ventilatiesysteem verwijderd.

Wat is volledig onderhoud aan een Airco?

Wanneer blijkt dat de airconditioning niet meer goed werkt, is het vaak nodig je airco bij te vullen met koudemiddel. Je verliest tot wel 10% koudemiddel per jaar, regelmatig bijvullen is daarom van groot belang.

 

Na 3 weken of 400 km controleren wij gratis of de toegevoegde fluor lekkage aangeeft. U kunt hier zonder afspraak voor langs komen.

 

 • Airco beurt nu van € 69,95 voor € 50,- ( vult aan tot 100 gram koudemiddel )
 • Airco vullen € 129.95 incl. BTW (wij vullen de airco omdat deze niet voldoende koelt)
 • Airco check € 19.95 incl. BTW (wij controleren de airco op diverse punten)

 

Let op! Kiest u voor de airco beurt van € 50,00 maar gaat er toch meer dan 100 gram koudemiddel in, wordt het bedrag €129,95. Dit communiceren wij altijd met u.

Aircocontrole & Airco vullen hoe werkt dat?

Voordat de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, dient de airco installatie gecontroleerd te worden. Zo wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het koudemiddel. Na deze controle wordt de airco-installatie leeggehaald en bijgevuld.

 

Wat gebeurt er?

 

De Airco Check van Garage Ramaker in Hattem betekent dat het gehele aircosysteem van uw auto wordt gecontroleerd. Zo weet u bijvoorbeeld of het airco filter nog goed werkt. Of dat de verdamper en condensor van de airco aan reiniging toe zijn. Het airconditioning systeem in uw auto zorgt voor koele, frisse lucht op warme zomerdagen. In de winter helpt de airco met het ontwasemen van de autovoorruit.

 

Het checken van de airco kost €19.95 incl. btw. Stel, er is iets mis met uw airco, dan geeft de monteur dit altijd van tevoren aan voordat er kosten in kaart worden gebracht. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

 

Uiteraard kunt u dit ook combineren met een APK keuring, een Vakantie Check, kleine beurt of grote beurt

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

Nieuwe-yaris cross -prijzen
Toyota

prijzen nieuwe Yaris Cross bekend

Toyota maakt alle prijzen nieuwe Yaris Cross bekend Toyota maakt vandaag alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota Yaris Cross. De nieuwste generatie multimedia-, veiligheids- en assistentiesystemen, gecombineerd met een tweede, krachtigere hybride aandrijflijn maken van de populaire Toyota Yaris Cross een nog sterker aanbod.

Lees verder »
Nieuwe-chr-plugin-hybrid
Toyota

de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220

Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495 euro De nieuwe Toyota C-HR combineert opvallende styling, dynamisch rijgedrag en toonaangevende efficiëntie. Voor het eerst is de Toyota C-HR er ook als Plug-in Hybrid, met een ruime elektrische range van 66 kilometer*,

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-kleur
Toyota

Nieuwe Toyota Yaris Cross

Nieuwe Toyota Yaris Cross: meer vermogen en technologie met extra stijl Toyota verbreedt het aanbod van de populaire Yaris Cross, voortbouwend op de kwaliteiten die de compacte SUV tijdens zijn eerste verkoopjaar de World Urban Car-titel en vele andere prijzen opleverden. Johan Ramaker Toyota Yaris

Lees verder »
Nieuw-bosch-car-service
Nieuws

Bosch Car Service Ramaker!

Wij zijn officieel een Bosch Car Service vestiging! Alles onder één dak bij Bosch Car Service Ramaker! Wij verzorgen alles voor uw voertuig. Niet alleen bieden wij deskundig advies en vakkundig onderhoud, maar u kunt ook bij ons terecht voor diverse andere diensten voor uw

Lees verder »
prijzen-toyota-c-hr
Toyota

Prijzen Toyota C-HR

Toyota maakt prijzen bekend van volledig nieuwe Toyota C-HR Weer een stap dichterbij. De nieuwe generatie Toyota C-HR maakt rond de jaarwisseling zijn debuut in de Nederlandse showrooms. Toyota maakt alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota C-HR. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig

Lees verder »
nieuws rav4 gr sport
Toyota

Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 GR SPORT vanaf nu te bestellen De nieuwe sportieve topuitvoering van de Toyota RAV4 is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De RAV4 GR SPORT heeft een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.