APK keuring bij Garage Ramaker in Hattem

IS UW AUTO TOE AAN EEN NIEUWE APK KEURING?
Dan bent u bij Garage Ramaker in Hattem aan het juiste adres. Laat uw auto door ons APK keuren en u kunt weer veilig de weg op. De APK of Algemene Periodieke Keuring bestaat sinds 1981 en is sinds 1985 verplicht voor alle auto’s met een kenteken in Nederland. De APK is bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen door er zeker van te zijn dat alle auto’s die aan het verkeer deelnemen in technisch goede staat zijn.

Wanneer u uw auto bij Garage Ramaker in Hattem APK laat keuren, wordt uw auto door een erkend APK-keurmeester grondig gecheckt op een aantal wettelijk vastgelegde punten. 

 

De APK Keuring voor uw auto kost € 34,95. Deze prijs is inclusief afmeldkosten, roetmeting en BTW.  Onze garage is RDW Erkend. De APK Keuring doen we voor alle merken.

6 redenen om uw auto APK te laten keuren bij Garage Ramaker in Hattem:

  • Garage Ramaker is RDW Erkend
  • No Nonsens
  • Wij werken volgens het boekje
  • Klaar terwijl u wacht
  • Reparatie mogelijk
  • Scherpe prijs van € 34,95

Garage Ramaker in Hattem is RDW Erkend

Een bedrijf met een APK-erkenning mag APK-keuringen uitvoeren. De APK is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Elke APK-keuring moet na afloop worden afgemeld bij de RDW. De RDW houdt toezicht op de erkenninghouder door steekproeven en bedrijfsbezoeken.

Wanneer moet de auto APK gekeurd worden?

U bent wettelijk verplicht om een APK te laten uitvoeren voor uw personen- of bedrijfsauto. Binnen heel Europa is een APK verplicht.

 

Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personen- en bedrijfsauto’s dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is uw APK verstreken en heeft u uw personen- of bedrijfsauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.

 

Het RDW stuurt 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u aan de keuring te herinneren. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

 

Uiteraard mag u ons altijd bellen als u wilt weten wat de vervaldata is van de APK, dit kunnen wij gelukkig makkelijk inzien.

 

Check hier uw APK keuringsdatum

Wat zijn de kosten voor een APK Keuring?

Bij garage Ramaker kost de APK € 34,95. Dit is inclusief BTW, afmeldkosten, roetmeting en viergastest. De APK keuring doen wij voor alle merken!

 

 

Maak direct een afspraak

Wat zijn de APK Keuringseisen?

Zoals gezegd zijn er een aantal wettelijk bepaalde APK-keuringseisen waaraan een auto moet voldoen bij de APK keuring. Uw auto zal o.a. op de volgende punten gecontroleerd worden:

 

 

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, ruitenwissers, verlichting en carrosserie
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Registratie: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kilometerstand en de gebruikte brandstof
  • Roetmeting of viergasmeting

Een APK keuring, hoe werkt dat?

Bij de APK keuring van uw auto staat de veiligheid van het voertuig centraal. We controleren de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, verlichting, carrosserie en stuurinrichting. We checken of uw auto wel voldoet aan de milieueisen, controleren het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. We voeren een roetmeting of een viergasmeting uit bij respectievelijk diesel- en benzine- of LPG-auto’s en we controleren de kentekenplaten. 

 

Uiteraard kunt u de APK keuring combineren met een kleine of grote beurt aan uw auto.

Kan een APK keuring ook in combinatie met onderhoud?

Ja, dat kan zeker. Een APK is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt. Daarom adviseren wij om de APK te combineren met een kleine– of grote onderhoudsbeurt. U bespaart daarmee kosten en moeite omdat u slechts één keer onze werkplaats bezoekt.

 

Een ander voordeel van de APK in combinatie met de onderhoudsbeurt is dat uw auto op nog meer (vitale) punten wordt gecontroleerd en in een betere conditie wordt afgeleverd. U kunt daarna weer zorgeloos rijden!

Wat houdt een steekproef in tijdens de APK keuring?

Het kan soms zo zijn dat de APK keuring iets langer duurt dan normaal. Er is ongeveer 3% kans dat uw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan. 

 

Uw auto mag onze vestiging dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om uw zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

Nieuwe-yaris cross -prijzen
Toyota

prijzen nieuwe Yaris Cross bekend

Toyota maakt alle prijzen nieuwe Yaris Cross bekend Toyota maakt vandaag alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota Yaris Cross. De nieuwste generatie multimedia-, veiligheids- en assistentiesystemen, gecombineerd met een tweede, krachtigere hybride aandrijflijn maken van de populaire Toyota Yaris Cross een nog sterker aanbod.

Lees verder »
Nieuwe-chr-plugin-hybrid
Toyota

de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220

Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495 euro De nieuwe Toyota C-HR combineert opvallende styling, dynamisch rijgedrag en toonaangevende efficiëntie. Voor het eerst is de Toyota C-HR er ook als Plug-in Hybrid, met een ruime elektrische range van 66 kilometer*,

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-kleur
Toyota

Nieuwe Toyota Yaris Cross

Nieuwe Toyota Yaris Cross: meer vermogen en technologie met extra stijl Toyota verbreedt het aanbod van de populaire Yaris Cross, voortbouwend op de kwaliteiten die de compacte SUV tijdens zijn eerste verkoopjaar de World Urban Car-titel en vele andere prijzen opleverden. Johan Ramaker Toyota Yaris

Lees verder »
Nieuw-bosch-car-service
Nieuws

Bosch Car Service Ramaker!

Wij zijn officieel een Bosch Car Service vestiging! Alles onder één dak bij Bosch Car Service Ramaker! Wij verzorgen alles voor uw voertuig. Niet alleen bieden wij deskundig advies en vakkundig onderhoud, maar u kunt ook bij ons terecht voor diverse andere diensten voor uw

Lees verder »
prijzen-toyota-c-hr
Toyota

Prijzen Toyota C-HR

Toyota maakt prijzen bekend van volledig nieuwe Toyota C-HR Weer een stap dichterbij. De nieuwe generatie Toyota C-HR maakt rond de jaarwisseling zijn debuut in de Nederlandse showrooms. Toyota maakt alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota C-HR. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig

Lees verder »
nieuws rav4 gr sport
Toyota

Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 GR SPORT vanaf nu te bestellen De nieuwe sportieve topuitvoering van de Toyota RAV4 is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De RAV4 GR SPORT heeft een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.