Condens en/of beslagen ramen

Een bron van ergernis zijn toch echt wel beslagen ruiten in de ochtend of tijdens het rijden met uw auto. Hoe komt het en hoe kunt u dit voorkomen?

TIPS bij condens of beslagen ruiten door Garage Ramaker in Hattem:

  • Airco en verwarming
  • Schone ruit
  • Absorbeer vocht
  • Kofferbak
 

We leggen het u graag uit.

Wat is de oorzaak van condens in de herfst en winter?

Stapt u in een koude auto met een natte jas, sneeuw aan de schoenen of nat haar, dan slaat het vocht gelijk neer op een koude ruit waardoor dit condenseert. Ook vocht dat u uitademt heeft hier invloed op. Stapt u met meerdere mensen tegelijk in de auto dan zullen de autoruiten nog eerder beslaan.

Wat is de oorzaak van condens in het voorjaar en de zomer?

Op een warme en vochtige dag komt de warme lucht in aanraking met een vooruit die afkoelt door de airco. Er ontstaan nu kleine waterdruppeltjes op de ruit. Condens dus. Hetzelfde gebeurt er met een koud blikje fris, die u uit de koelkast haalt in een warme omgeving.

TIPS bij condens of beslagen ruiten:

Airco en verwarming

Gebruik in de winter de verwarming voor warme lucht en tegelijk de airco voor droge lucht. Gebruik ook de blazers op de voorruit, zet de airco even op maximaal en zet de achterruitverwarming aan. De ruiten zijn dan snel condensvrij. Heeft uw auto voorruitverwarming zet deze dan zeker aan, dan zijn ze nog sneller vrij van vocht!

Schone ruit
Maak uw voorruit aan de binnenzijde regelmatig schoon met een ontvettend middel. Scheerschuim op de ramen aanbrengen en zorgvuldig uitpoetsen werkt ook!

Absorbeer vocht
Houd uw auto zoveel mogelijk vochtvrij. Een vochtvreter in de auto verricht al heel wat wonderen (deze is verkrijgbaar bij onze receptie). Geen airco in de auto? Leg dan een zeem of trekker in de auto.

Kofferbak
Leg vochtige spullen, zoals een paraplu, natte jas, etc. in de kofferbak. Al het vocht dat u in de auto brengt, slaat al snel op de ruiten. Neem half volle blikjes drinken ook meteen uit de auto.

Wat is de boete als de ramen beslagen of bevroren zijn?

Voor het rijden met bevroren ruiten kunt u een boete krijgen, maar dat wist u waarschijnlijk al. Maar wist u dat u ook een boete kan krijgen voor het rijden met beslagen ruiten? Deze bedragen zijn niet mals…. De voorruit en de 2 voorste zijruiten dienen ijs- EN condensvrij te zijn tijdens het rijden. Heeft u na al deze tips nog steeds last van vocht of condens in de auto? Kom gerust even langs, wij helpen u graag!

Maak zelf eenvoudig online een afspraak bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuws van Garage Ramaker

Nieuwe-yaris cross -prijzen
Toyota

prijzen nieuwe Yaris Cross bekend

Toyota maakt alle prijzen nieuwe Yaris Cross bekend Toyota maakt vandaag alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota Yaris Cross. De nieuwste generatie multimedia-, veiligheids- en assistentiesystemen, gecombineerd met een tweede, krachtigere hybride aandrijflijn maken van de populaire Toyota Yaris Cross een nog sterker aanbod.

Lees verder »
Nieuwe-chr-plugin-hybrid
Toyota

de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220

Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495 euro De nieuwe Toyota C-HR combineert opvallende styling, dynamisch rijgedrag en toonaangevende efficiëntie. Voor het eerst is de Toyota C-HR er ook als Plug-in Hybrid, met een ruime elektrische range van 66 kilometer*,

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-kleur
Toyota

Nieuwe Toyota Yaris Cross

Nieuwe Toyota Yaris Cross: meer vermogen en technologie met extra stijl Toyota verbreedt het aanbod van de populaire Yaris Cross, voortbouwend op de kwaliteiten die de compacte SUV tijdens zijn eerste verkoopjaar de World Urban Car-titel en vele andere prijzen opleverden. Johan Ramaker Toyota Yaris

Lees verder »
Nieuw-bosch-car-service
Nieuws

Bosch Car Service Ramaker!

Wij zijn officieel een Bosch Car Service vestiging! Alles onder één dak bij Bosch Car Service Ramaker! Wij verzorgen alles voor uw voertuig. Niet alleen bieden wij deskundig advies en vakkundig onderhoud, maar u kunt ook bij ons terecht voor diverse andere diensten voor uw

Lees verder »
prijzen-toyota-c-hr
Toyota

Prijzen Toyota C-HR

Toyota maakt prijzen bekend van volledig nieuwe Toyota C-HR Weer een stap dichterbij. De nieuwe generatie Toyota C-HR maakt rond de jaarwisseling zijn debuut in de Nederlandse showrooms. Toyota maakt alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota C-HR. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig

Lees verder »
nieuws rav4 gr sport
Toyota

Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 GR SPORT vanaf nu te bestellen De nieuwe sportieve topuitvoering van de Toyota RAV4 is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De RAV4 GR SPORT heeft een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.