Accu service bij Garage Ramaker in Hattem

Komt de motor van je auto moeizaam op gang?

Twijfel je over de prestaties van je accu? 33% van de pechgevallen wordt veroorzaakt door een defecte accu.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe accu?

Als de motor van je auto moeizaam op gang komt, is de kans groot dat de accu niet goed meer werkt. De gemiddelde levensduur van een normale accu is ongeveer 6 jaar. Maar maak je veel korte ritten? Dan is dit aanzienlijk minder.

4 tips van Garage Ramaker om accu problemen te voorkomen

Tip 1: Rij regelmatig langere afstanden

Tip 2: Beperk het stroomverbruik
Tip 3: Neem altijd startkabels mee

Tip 4: Preventieve controle

Rij regelmatig langere afstanden

Probeer bijvoorbeeld uitstapjes te combineren om langer onderweg te zijn. Dat is bovendien goed voor de motor. Die wordt dan lekker warm en daar houdt een motor van. Dan wordt de olie goed rondgepompt voor optimale smering. Dit opwarmen gaat sneller door in een lagere versnelling te rijden. Dat zorgt voor een iets hoger verbruik, maar als je motor niet warm is, kan te snel opschakelen leiden tot vervuiling van de motor. Aangeraden wordt om minimaal een keer in de week een rit te maken van zo’n 10 tot 20 km om de accu in conditie te houden.

Beperk het stroomverbruik

Zijn veel korte ritjes onvermijdelijk, maak dan zo min mogelijk gebruik van stroomverbruikers zoals stuur- en stoelverwaming. Vaak zijn die toch nog niet op temperatuur voordat je weer uitstapt na een korte rit. Heb je goed zicht rondom, laat dan ook de ruitverwarming en de blower uit. Houd wel in de gaten dat het zicht rondom optimaal blijft. Daarvoor hoef je niet continu met de blower aan te rijden. 

Neem altijd startkabels mee

Een setje startkabels neemt amper bagageruimte in. Let wel op dat je kabels van goede kwaliteit koopt, geschikt om ook zwaardere motoren weer op gang te krijgen. Het gebruik van de kabels is op zich redelijk eenvoudig als je de juiste procedure volgt. Mocht u deze willen kopen? Bel gerust naar 038-4441993

Preventieve controle

Het allerbeste is het natuurlijk om problemen te voorkomen. Dat je lampen nog branden, zegt in dit kader vrij weinig: starten kost immers veel meer stroom dan een lamp laten branden. Laat je accu daarom geregeld controleren en doormeten, zeker tijdens de winter periode of wanneer je op wintersport gaat. Mocht u de accu doorgemeten willen hebben? Kom dan gerust langs dit doen wij GRATIS voor u!

Wist u dat wij voor ALLE MERKEN de wintercheck hebben?
Wij controleren uw auto voor €29.95 op alle belangrijke punten van uw auto, ook de accu. 
Afspraak maken? Bel dan gerust naar 038-441993.

Altijd een geschikte accu voor je auto.

De vermogens en afmetingen van accu’s zijn verschillend. Wij hebben in onze garage verschillende soorten accu’s in het assortiment.

Wat kost het vervangen van de accu in mijn auto?

Je kunt een nieuwe accu laten monteren bij Garage Ramaker in Hattem. Wilt u dat zelf doen? Let dan op: bij moderne auto’s met veel elektronica ga je liever naar de garage . Als de spanning van de accu af is geweest, loopt je kans dat de sleutel niet meer wordt herkend en dat het motormanagement in de war is. De monteur weet precies hoe hij daarmee moet omgaan. De prijs van een nieuwe accu varieert tussen € 100 tot € 265, afhankelijk van de benodigde capaciteit en het soort accu. In opkomst zijn de EFB- en AGM-accu’s. Vrijwel alle auto’s met start/stopsysteem zijn daarmee uitgerust. Met de montage van een accu is de monteur ongeveer twintig minuten bezig.

Wat kan ik zelf doen aan de accu?

Controleer met enige regelmaat de polen van de accu. Daarop kan aanslag ontstaan, waardoor het contact kan worden onderbroken. De polen kun je schoonmaken met een borstel en een oplossing van water en soda. In sommige gebruiksomstandigheden is het voor de laadtoestand én het behoud van de accu nodig om hem met een externe lader op te laden. Denk dan aan auto’s die langdurig niet worden gebruikt of waarmee alleen korte stukjes wordt gereden.

Hoe ga ik er mee om en hoe onderhoud ik het?

Een accu gaat zo’n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden. En als je veel stroomverbruikers aan hebt staan terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook heel snel leeg.

Waarom slijt een accu?

Tijdens het gebruik van de accu neemt de hoeveelheid actief materiaal steeds een klein beetje af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren en moet de accu vervangen worden. Waarom dit vaak in de winter gebeurt? Kou eist meer van een accu en de lage temperaturen hebben een negatief effect op de capaciteit.

 

Tijdens een Kleine– of Grote onderhoudsbeurt , APK of vakantie check controleren wij de accu gratis.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor accu check bij garage Ramaker!

Bel ons met uw vraag

Garage Ramaker Hattem 038-4441993

Nieuwsupdate

Mis geen exclusieve uitnodigingen, acties en nieuwsberichten!
Meld u aan voor de Garage Ramaker Nieuwsbrief.

Nieuws van Garage Ramaker

Nieuwe-yaris cross -prijzen
Toyota

prijzen nieuwe Yaris Cross bekend

Toyota maakt alle prijzen nieuwe Yaris Cross bekend Toyota maakt vandaag alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota Yaris Cross. De nieuwste generatie multimedia-, veiligheids- en assistentiesystemen, gecombineerd met een tweede, krachtigere hybride aandrijflijn maken van de populaire Toyota Yaris Cross een nog sterker aanbod.

Lees verder »
Nieuwe-chr-plugin-hybrid
Toyota

de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220

Toyota introduceert de Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 met vanafprijs van 42.495 euro De nieuwe Toyota C-HR combineert opvallende styling, dynamisch rijgedrag en toonaangevende efficiëntie. Voor het eerst is de Toyota C-HR er ook als Plug-in Hybrid, met een ruime elektrische range van 66 kilometer*,

Lees verder »
nieuws-yaris-cross-kleur
Toyota

Nieuwe Toyota Yaris Cross

Nieuwe Toyota Yaris Cross: meer vermogen en technologie met extra stijl Toyota verbreedt het aanbod van de populaire Yaris Cross, voortbouwend op de kwaliteiten die de compacte SUV tijdens zijn eerste verkoopjaar de World Urban Car-titel en vele andere prijzen opleverden. Johan Ramaker Toyota Yaris

Lees verder »
Nieuw-bosch-car-service
Nieuws

Bosch Car Service Ramaker!

Wij zijn officieel een Bosch Car Service vestiging! Alles onder één dak bij Bosch Car Service Ramaker! Wij verzorgen alles voor uw voertuig. Niet alleen bieden wij deskundig advies en vakkundig onderhoud, maar u kunt ook bij ons terecht voor diverse andere diensten voor uw

Lees verder »
prijzen-toyota-c-hr
Toyota

Prijzen Toyota C-HR

Toyota maakt prijzen bekend van volledig nieuwe Toyota C-HR Weer een stap dichterbij. De nieuwe generatie Toyota C-HR maakt rond de jaarwisseling zijn debuut in de Nederlandse showrooms. Toyota maakt alle prijzen bekend van de nieuwe Toyota C-HR. Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, volledig

Lees verder »
nieuws rav4 gr sport
Toyota

Toyota RAV4 GR SPORT

Toyota RAV4 GR SPORT vanaf nu te bestellen De nieuwe sportieve topuitvoering van de Toyota RAV4 is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De RAV4 GR SPORT heeft een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Dit najaar staan de eerste exemplaren van de

Lees verder »